RECEPT DADELTAART

In:

Op verzoek van velen, hier het recept van de DAANSALON-DADELTAART

Ingrediënten
500 gram dadels (ontpit en in reepjes gesneden)
250 gram roomboter
150 gram bruine basterdsuiker
1 handje walnoten in kleine stukjes fijngemaakt
1 rol Maria biscuitjes (in stukjes gebroken van ongeveer 1 cm)
1 eitje
Karamelsiroop (of praline/butterscotch)
Kokosstrooisel als garnering

Boter zachtjes smelten in een pan
Suiker toevoegen en goed roeren, zodat de suiker een beetje oplost
Ei met garde goed los kloppen en toevoegen; eventjes doorkoken onder voortdurend roeren
Doe er twee eetlepels karamel-siroop bij en kook nog even door
Dadels toevoegen, goed door roeren en 1 minuut doorkoken
Koekjes toevoegen en alles door elkaar scheppen
Walnoten toevoegen en nog een half minuutje doorkoken
Stort het geheel in een ingevette taartvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.
Laat ongeveer 1½ uur afkoelen in de koelkast voordat het gesneden kan worden.
De taart moet 1½ cm dik zijn. Als de taart is afgekoeld, strooi je er kokos-strooisel overheen.

Eet Smakelijk!

Niet mogelijk opmerkingen te plaatsen.