de dadeltaart is een gebakje met dadels en kokos poeder super makkelijk en lekker

DADELTAART

In:

DADELTAART
Hier is op verzoek van velen het recept van de dadeltaart. Zo rond de december maand wil ik toch iets speciaals voor mijn klanten doen, dus serveer ik in de kapsalon vaak de dadeltaart bij de koffie. Het recept van deze dadeltaart is niet origineel van mij maar ik weet niet meer waar ik hem vandaan heb. Maar hij is Te lekker om het niet te delen, dus.. hier komt ie..

Ingrediënten
500 gram dadels (ontpit en in reepjes gesneden)
250 gram roomboter
150 gram bruine basterdsuiker
1 handje walnoten in kleine stukjes fijngemaakt
1 rol Maria biscuitjes (in stukjes gebroken van ongeveer 1 cm)
1 eitje
Karamelsiroop (of praline/butterscotch)
Kokosstrooisel als garnering

Bereiding
Boter zachtjes smelten in een pan
Suiker toevoegen en goed roeren, zodat de suiker een beetje oplost
Ei met garde goed los kloppen en toevoegen; eventjes doorkoken onder voortdurend roeren
Doe er twee eetlepels karamel-siroop bij en kook nog even door
Dadels toevoegen, goed door roeren en 1 minuut doorkoken
Koekjes toevoegen en alles door elkaar scheppen
Walnoten toevoegen en nog een half minuutje doorkoken
Stort het geheel in een ingevette taartvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.
De taart moet 1½ cm dik zijn.
Laat ongeveer 1½ uur afkoelen in de koelkast voordat het gesneden kan worden.

Als kers op de taart
Als de taart is afgekoeld, strooi je er kokos-strooisel overheen.

Eet Smakelijk!

Mocht jij nu ook zo enthousiast zijn over deze dadeltaart, dan zou ik het leuk vinden als je @daansalon taged in je social media post.

Niet mogelijk opmerkingen te plaatsen.