Brunette…

Brunette…

Geplaatst onder Kleuren, Knippen, op donderdag 25, 2020

Ook brunettes hebben te kust en te keur in kleuren tegenwoordig. Wil je Warm, Cool Bruin, met of zonder Highlights of Lowlichts.. de combinaties zijn eindeloos!!! Blonds have more fun, but brunettes are more successful.

Wist je dat je bruin haar al heel snel net iets anders bruin kunt laten maken? Niet alleen met haarverf, maar ook met een toner. Een toner kan jou bruine kleur donkerder kleuren of net dat warme of koele gloed geven. Of laat er een paar highlights, face framing of balayage in zetten. Je haren krijgen dat dan een net ietsje lichtere zomerse tintje er door.

Wat is het verschil tussen blonde en brunette haarkleuring? We bedoelen niet welke kleur u verkiest, maar het echte, wetenschappelijke verschil tussen de twee. Het antwoord: donkerder haar (bruin en zwart) bevat meer van het pigment melanine. Omdat het minder melanine bevat, hebben natuurlijke blondines fijner haar dan natuurlijke brunettes, maar vaak meer per cm² op de hoofdhuid.

Dit verklaart waarom het relatief gemakkelijk is om van blond naar bruin haar te gaan, terwijl het van brunette naar blond gaan moeilijker is voor zeer donkere haarkleuren, aangezien de melanine zoveel mogelijk moet worden verwijderd voordat de nieuwe kleur over de bovenkant wordt aangebracht.

Ben jij een brunette en zou je ook eens iets anders willen proberen? Of wil je je bruine lukken extra vertroetelen met de heerlijke haarverzorgingsproducten van Kevin Murphy? Mail, bel of whatsapp gerust.  Of neem eens een kijkje in onze online winkel Daansalonshop

Niet mogelijk opmerkingen te plaatsen.

  Soortgelijke projecten

 • Face Framing
  Face Framing

  Wat is Face Framing? Face Framing is een wat nieuwere techniek die sinds 2019 langzaam zijn opmars maakt. Van een […]

 • Red “On Fire…”
  Red “On Fire…”

  Deze haarkleur is “On Fire”!!!! Red, Orange & Yellow… Meestal maken we deze kleuren wat vaker in het najaar en […]

 • Undercut
  Undercut

  Een in-scheer, up-scheer, figuurtjes of undercut…..  iedereen noemt het anders, maar heb jij een leuk idee, dan denk ik met […]